Tüketici Rehberi

Alırken Dikkat!

Satın Alırken ve Tüketirken DİKKAT! Tavuk eti, tüm et ürünleri gibi, uygun koşullar altında korunmadığı zaman, çok çabuk bozulabilir. O nedenle, ürünlerin satış noktalarına hangi koşullarda ulaştırıldığı ve satıldığı yerdeki saklama koşulları son derece önemlidir.

Ambalajlı Tavuk Eti Satın Almanın Önemi

Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, satın alınan tavuğun ambalajlı olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Artık, "Ambalajlı gıdalar; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belgelendirilmiş ve denetlenen tesislerde üretildiği için güvenli ve sağlık açısından uygundur" dedi.

Saklarken Dikkat!

Saklarken DİKKAT! Beyaz etin saklama koşulları: Etler hemen tüketilmeyecekse bir seferde kullanılacak miktarlarda kaplar içine konularak buzdolabı buzluklarında 1 hafta, derin dondurucularda 6 ay süre ile dondurularak saklanabilir.

Güvenli Pişirme Yöntemleri

Pişirme Yöntemleri Tezgahınızı, et kestiğiniz bıçakları ve tahtaları, lavabonuzu, eti koyduğunuz diğer yerleri ve ellerinizi; yemek pişirmeye başlamadan önce sabunlu ve sıcak su ile yıkamaya özen gösteriniz.

Tavuk Pişirme Süreleri

Uygun pişirme süreleri sadece gıda güvenliğiyle ilgili değildir. Aslında bir çok kişi tavuk etini fazla pişirir ki bu da kurumasına neden olabilir. Aşağıdaki tabloda göğüs etinden bütün kızarmış tavuğa belirtilen pişirme sürelerini uygularsanız her seferinde mükemmel lezzete ulaşabilirisiniz.

En Sağlıklı ve Lezzetli Mangal Yapmanın Püf Noktaları

Mangalda pişen etin daha sağlıklı ve lezzetli olması için 15 santim kuralına dikkat çeken Prof. Dr. Muammer Göncüoğlu, "Mangal yaparken et ile kömür arasında yaklaşık 15 santimlik bir mesafe bırakılmalıdır. Bu mesafe etin yavaş yavaş pişmesini, böylelikle daha sağlıklı ve lezzetli olmasını sağlar" dedi.

Bültenimize Abone Olun!