Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nin Yemek Bloggerları için üretim tesisine düzenlediği gezi 11-12 Nisan tarihlerinde Bandırma’da gerçekleşti. 10’dan fazla bloggerın aileleriyle birlikte katıldığı gezi sonunda, tavuk hakkında merak edilen her soruya yanıt bulundu.
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nin Yemek Bloggerlar’ı için düzenlediği Banvit Tesis Gezisi 11-12 Nisan tarihlerinde gerçekleşti. BESD-BİR Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Görener’in sunumuyla başlayan tesis gezisi, üretim süreci ve uygulanan kalite güvence sistemleri, piliç üretimi ve yetiştiriciliği ile ilgili sektör ile ilgili birçok bilgiyi kapsadı. Ayrıca BESD-BİR Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Ergün ve Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Çetiner de misafirlerle akademik görüşlerini paylaştı.
Tesis gezisi öncesinde bilgilendirme için Yemek Bloggerları ile bir araya gelen BESD-BİR Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Görener; dernek ve sağlıklı tavuk bilgi platformu oluşumlarından bahsederken sektörle ilgili son verileri de paylaştı.
Ülkemizde piliç eti sektörünün, sürekli büyüyen, ihracatını hızlı bir şekilde artıran, yoğun istihdam sağlayan ve tarımı destekleyen yapısıyla Türkiye ekonomisine önemli ölçüde katma değer sağladığını anlatan Görener; “Ülkemiz nüfusunun sağlıklı beslenebilmesi için, tavuk eti tüketimi büyük önem taşıyor. Tavuk eti hem sağlıklı, hem de diğer protein kaynaklarına oranla uygun fiyatlı. Tavuk etinin, halkımızın sağlıklı beslenmesine olan katkısı ve özellikle ekonomik ve istikrarlı bir besin kaynağı olması dikkate alındığında bugün olduğu kadar yarın için de vazgeçilmez öneme sahip bir gıda olacağını belirtmek isterim. Sektörümüz üretim ve ihracatla sürekli büyüyen bir sektör. Buna bağlı olarak istihdam ve ihracat artışı da süreklilik arz ediyor. Sektörümüz ciro bazında büyürken ülkeye de önemli bir döviz girdisi sağlıyor. 2014 yılında sektörün toplam cirosu 5 Milyar dolar olarak gerçekleşti. Yine 2014 yılı kanatlı eti ihracatı da 700 milyon dolara ulaştı. 2013’te ise bu rakam 656 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Sürekli büyüyen bir sektör olarak 2030 yılı için kanatlı eti üretiminde hedefimiz 3,95 milyon tondur.” dedi.