Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü sevgilisi ya da eşiyle geçirecekler için güne lezzet ve sağlık katacak ödüllü tarifleri bir araya getirdi. Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu’nun bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Tavukla Yaratıcı Tarifler’ dijital yemek yarışmasının ilk 10 listesinden seçilen tarifler, sağlıklı, lezzetli ve o geceye özel olmalarıyla dikkat çekiyor.

Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu’nun bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Tavukla Yaratıcı Tarifler’ dijital yemek yarışması geçtiğimiz ay sonuçlandı. Tavuk etiyle birbirinden farklı, yaratıcı ve lezzetli yemeklerin sergilendiği yarışmada genç, yaşlı, amatör, profesyonel yemek meraklısı herkes kıyasıya yarıştı. “Tavuk etiyle en yaratıcı tarifi ben yaparım”  diyen 10 finalist tarif arasından seçilen 3 tarifi Sevgililer Günü özel yemeği için bir araya getiren STBP, o özel geceyi daha anlamlı ve lezzetli kılmak için kolları sıvadı.

Özellikle tavuk etinin, sağlıklı beslenme için tüketilmesi gereken başlıca protein kaynaklarından biri olduğunu belirten STBP uzmanları, “O geceye özel menünüzde et olarak tavuk eti tercih etmeye özen gösterin. Tavuk etinin sindirilebilirliği % 91-100’dür. Bu nedenle tavuk etinin proteini iyi kaliteli protein kaynağı olarak değerlendirilmektedir. Diğer etlere kıyasla daha az yağlıdır ve bu nedenle de enerji değerleri diğer etlere kıyasla daha düşüktür. Tavuk etinin doymuş yağ ve kolesterol içeriği de daha azdır. Tavuk eti vitamin B2 (riboflavin), niasin, vitamin B6 ve vitamin B12 bakımından da zengin besinler arasında sayılırlar. Yüksek düzeyde biyolojik değere sahip olan tavuk eti, bütün bu özellikleri nedeniyle; obezite, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok sağlık sorununun tıbbi beslenme tedavisinde yer alabilir” dedi.

Sevgililer Günü’nde sevdiklerine lezzetli ve sağlıklı sofralar kurmak isteyenlere özel ödüllü 10 tariften farklı alternatifler;

Türkiye’nin en yaratıcı tavuk tarifi: TAVUK KÖFTELİ MANTI ÇORBASI

Tarifin Sahibi: Janset Şefika Özdemir

Tarif için tıklayın.

Türkiye’nin En Yaratıcı Tavuk Tarifi Jüri Özel Ödülü: KİNOALI VE PORTAKAL SOSLU TAVUK

Tarif Sahibi: Enes Bahçıvan

Tarif için tıklayın.

Türkiye’nin En Yaratıcı Tavuk Tarifi Jüri Özel Ödülü: VİŞNE SOS EŞLİĞİNDE TAVUKGÖĞSÜ

Tarif Sahibi: Senanur Kuzucu       

Tarif için tıklayın.