Mutfağınızda tavuk etiniz varsa asla bir yemeği iki kez yapmadan çeşit çeşit öğünler ortaya çıkarabilirsiniz. İşte size tavuk eti yaparken kullanabileceğiniz, yemeğinize en çok yakışacak 5 otu açıklıyoruz. 

Tavuk eti; yüksek protein değeri, besleyiciliği ve ekonomik olması ile hayvansal protein kaynakları içerisinde Türkiye’de en çok tüketilen gıdadır. Sağlıklı, ekonomik ve pratik olması nedeni ile herkesin kalbini kazanan tavuk eti, besin öğeleri açısından değerlendirildiğinde dana ve koyun etinden daha düşük enerji, daha düşük yağ, daha düşük doymuş yağ ve daha az kolesterol içerir. Ayrıca tavuk etini dengeli ve yeterli tüketmek her yaşta bedensel ve zihinsel gelişim için de oldukça önemli.

1.     Biberiye

Izgarada yaptığınız tavuk etinize bir veya iki parça ezilmiş biberiye kullanabilirsiniz. Bütün bir tavuğu pişirirken ise tavuğun iç bölgesine birkaç dal biberiye koyabilirsiniz. Bu ot güçlü bir tada sahiptir ve bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır. Fazlasından kaçının.

2.     Adaçayı

Adaçayı her türlü tavuk yemeğinin doğal bir eşlikçisidir. Genellikle fırına yerleştirilmeden önce bütün tavuğun boşluğuna doldurulur, ızgara için hazırlayacağınız tavuk etiniz için marine sosunda adaçayı kullanarak çok güzel bir lezzet yakalarsınız. Biberiyede olduğu gibi, adaçayını da çok fazla kullanırsanız etinizi yenebilecek güçlü bir tada sahiptir, dikkat etmeniz gerekir.

3.     Kekik

Nane ailesinin bir üyesi olmasına rağmen, kekik, oldukça hafif bir tada sahiptir. Limon suyu, tuz ve karabiberle karıştırılarak tavuğun nemli kalmasına yardımcı olur ve yemeğinizin lezzetlenmesine katkı sağlar.

4.     Kişniş

Tavuğunuza lezzet katmak için kişnişi limon ile kullanırsanız çok daha güzel bir lezzet yakalarsınız.

5.     Tarhun

Genellikle soslarda kullanılan tarhun hafif keskin aroması, domates ve soğan gibi diğer sebzeleri güzel bir şekilde tamamlar. Taze mantar veya biberle birlikte tavuk ızgara yaparken ideal bir seçimdir.