ABD'de Harvard Halk Sağlığı Fakültesi'nde 26 yılda tamamlanan bilimsel araştırma, tavuk eti tüketiminin kalp krizi riskini yüzde 19 düşürdüğünü kanıtladı. Fakültenin Beslenme Bölümü Başkanı Dr. Walter Willett, koroner kalp hastalığı riskini azaltmak için kırmızı et yerine daha düşük yağ içeren ve protein açısından zengin beyaz et tüketimini önerdi.
ABD'de yapılan güncel bilimsel araştırma, tavuk eti tüketiminin kadınlarda kalp krizi riskini yüzde 19 oranında düşürdüğünü ortaya koydu. Boston'daki Harvard Halk Sağlığı Fakültesi tarafından 84 bin kadın üzerinde yürütülen ve 26 yıl süren araştırma, günde 2 kez kırmızı et tüketen kadınlarda kalp krizi geçirme riskinin, günde yarım porsiyon tüketenlere oranla yüzde 30 daha fazla olduğunu gösterdi.
Araştırmaya göre, her gün daha düşük oranda yağ içeren tavuk eti tüketimi, kalp krizi riskini yüzde 19 oranında azaltıyor. Araştırmayı yürüten Harvard Halk Sağlığı Fakültesi Beslenme Beslenme Bölümü BaşkanıDr. Walter Willett, koroner kalp hastalığı riskini azaltmak için daha düşük yağ içeren ve protein açısından zengin tavuk, balık ve fındık tüketimini önerdi. Bernstein, şunları söyledi:
"Araştırmamız, tercih edilen protein kaynağının sağlığımız üzerindeki etkisinin büyük olduğunu ortaya koydu. Kırmızı et tükettiğimiz zaman yüksek oranda doymuş yağ ve kolesterol alıyoruz. Kalp ve damar sağlığı için kırmızı et tüketiminin mümkün olduğunca azaltılmasını öneriyoruz."
Araştırma, yaşları 30 ile 55 arasında değişen ve herhangi bir kanser, kalp, diyabet hastalığı bulunmayan kadınlar üzerinde yapıldı. Araştırma kapsamında, katılımcıların beslenme alışkanlıkları konusunda her 4 yılda bir verdikleri kapsamlı raporlar değerlendirmeye alındı. "Temel Protein Kaynakları ve Kadınların Beslenmesinde Koroner Kalp Hastalığı Riski" başlıklı makaleye www.hsph.harvard.edu adresinden ulaşılabilir.