Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu’nun Danışma Kurulu toplantısı 22-23 Mart 2016 tarihlerinde Wyndham Grand Levent, İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıda, sektör sorunları ve çözüm yolları üzerine konuşulurken, üyelerin sektör görüşleri alındı.

Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu Danışma Kurulu toplantısı 22-23 Mart 2016 tarihlerinde Wyndham Grand Levent, İstanbul’da gerçekleştirildi. İki gün süren toplantıda, kanatlı eti sanayinin gelişmesi ve sorunların çözümü için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) ve Sağlıklı Bilgi Platformu Başkanı Dr. Sait Koca’nın sektöre ait bilgileri verdiği açılış konuşmasının ardından, Danışma Kurulu üyelerinin sektör hakkında topluma fayda sağlayacak çalışmaların artırılması yönünde görüş ve önerileri alındı, sektörün önemli ve öncelikli sorunları tartışıldı. Dünyada sektördeki gelişmeler değerlendirildi. BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca, “Derneğimiz ve platformumuz için siz değerli bilim insanlarından aldığımız destek bizler için çok önemli. İşbirliğiniz ve değerli katkılarınız için teşekkür ederiz. Biz, sektörü büyütürken her zaman bilimin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Sağlıklı ve kaliteli üretim için yeni teknolojileri takip ediyoruz ve hemen uygulamaya alıyoruz. Türk beyaz et sektörünü sizlerin de katılımıyla hep birlikte büyütmeye devam edeceğiz” dedi.