Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Yücecan: "Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için tavuk etini tercih edin" Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Yücecan, "Geleneksel yılbaşı sofralarınız için bu yıl daha düşük kalori, daha az yağ ve daha az kolesterol içeren, iyi ve kaliteli protein kaynağı tavuk etini tercih edin" dedi.

Yılbaşı akşamları genellikle ağır yemekler yendiğini anımsatan Prof. Dr. Yücecan, sağlıklı bir yılbaşı sofrası için tüketicilere tavuk etini tercih etmelerini önerdi. Tavuk etinin besin öğeleri açısından daha düşük kalori sağladığını, daha düşük yağ, daha düşük doymuş yağ ve daha az kolesterol içerdiğini belirten Prof. Dr. Yücecan, şunları söyledi:

"Yılbaşı yemeklerini tüketirken her zaman olduğu gibi sağlığımızı düşünmeli, bir gece de olsa herhangi bir sağlık sorunumuz varsa diyetimizi bozmamalı, kısa sürede fazla miktarda yiyeceği tüketmemeli, alkol alımında aşırıya kaçmamalı ve alkolü karıştırmamalıyız. Özelikle tavuk eti gibi protein ve B grubu vitaminlerinden zengin yiyeceklerle birlikte beyaz peynir, tulum peyniri, bol yeşil salata, roka, maydonoz yemeğe dikkat edilmelidir. Kırmızı et, tavuk ve balıketi protein içerikleri açısından kıyaslandığında aynı miktarlarda protein içerdikleri söylenebilir, fakat derisiz tavuk eti ve balık, kırmızı ete kıyasla daha az doymuş yağ ve kolesterol içerir. Yapılan çalışmalar, kırmızı ete kıyasla tavuk ve balıketi tüketiminin koroner kalp hastalıkları riskini önemli derecede azalttığını ortaya koymuştur.