Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Başkanı (BESD-BİR) Dr. Sait Koca,

"Piliç ve Hindi eti üretimimizde bir sıkıntı yok. Üretimimiz tüketici taleplerini karşılayacak düzeydedir ve aksamayacaktır." dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de etkili olan koronavirüs ile ilgili Koca, yaptığı açıklamada, beyaz et sanayicileri olarak üretimi aksatmadan sürdürdüklerini söyledi.

"Tüketicilerimizin bugünlerde daha sağlıklı beslenmelerinin öneminin bilincindeyiz" diyen Koca, "Sağlıklı beslenmede önemli rol oynayan tavuk eti ve hindi etinin yeterli miktarda üretimi gerçekleştirme ve aksatmadan tüketicilere ulaştırma konusunda her türlü önlemi almış bulunuyoruz." diye konuştu. 

Sadece tüketicilerin değil yetiştiricilerin de rahat olmalarını belirten Dr. Sait Koca, "Piliç ve hindi eti üretimimizde bir sıkıntı yok. Üretimimiz tüketici taleplerini karşılayacak düzeydedir ve aksamayacaktır. Üretimle ilgili bir azalma söz konusu olmadığı için, yetiştiricilik faaliyetlerimiz de aksamadan sürdürülecektir." şeklinde konuştu.

BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca, üretim için gerekli alt yapı ve yeterli stokların olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yem hammaddesi temininde de önemli sıkıntılarımız bulunmamakta. Tarım ve Orman Bakanlığımızın yeterli yem hammaddesinin varlığına ilişkin açıklamaları, herhangi bir sıkıntı yaşamamız durumunda Bakanlığımızın yanımızda olacağını bilmek konusunda bizlere moral vermiştir. Üretimimizin gerçekleşmesinde en önemli rolü oynayan çalışanlarımıza da, özverili çaba ve çalışmaları için de özellikle teşekkürlerimiz iletiyoruz."

Tüketicilerin rahat olmasını isteyen Koca, "Tavuk ve hindi eti üretimimizde bugün için herhangi bir sıkıntı olmadığı gibi, gelecekte de üretimimizi aksatmayacağımız için sıkıntı yaşanmayacaktır." dedi.