Dünyanın önde gelen bilimsel araştırmaları gösteriyor ki tavuk eti sağlıklı ve dengeli beslenme, bedensel ve zihinsel gelişim için her yaşta tüketilmesi gereken hayvansal protein kaynaklarının başında geliyor.

Kaliteli protein, düşük yağ ve vitamin-mineral zengini tavuk eti, insan sağlığına yararlı olduğu kadar doğru beslenmedeki önemiyle de dikkat çekiyor. Bu durum, Türkiye’nin genç nüfus yapısı da düşünüldüğünde daha önemli bir hale geliyor.

 

BESD-BİR olarak çeşitli kaynaklardan topladığımız bilgiler ışığında, sağlıklı beslenme için en avantajlı ve yararlı gıdaların başında gelen tavuk etini tüketmeniz için 10 nedeni sıraladık:

Protein kalitesi yüksektir

Tavuk eti doğal ve tamamlayıcı proteinler içerir. Hücrelerimizin yenilenmesi için gerekli aminoasitlerin tümüne sahip olmasının yanı sıra sindirilebilirliği de yüksektir.

Vitamin ve mineral zenginidir

Günlük protein, vitamin, mineral, enerji ve yağ ihtiyacınızı karşılar. 

Kalp sağlığınızı korur

Tavuk eti, daha düşük yağ içerdiği ve protein açısından zengin olduğu için koroner kalp hastalıkları riskini azaltır.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirir

Tavuk etinde bulunan çinko, optimal bağışıklık fonksiyonlarınızın korunmasına yardımcı olur.

Sağlıklı nesiller yetiştirmenizi sağlar

Bebeklikten başlayarak, çocukluk ve gençlik çağlarında beyin gelişimini ve sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlayan B12 vitaminin doğal kaynağıdır.

Diyet yapanlar için idealdir

Derisiz göğüs eti yüksek protein ve düşük karbonhidrat değeri sayesinde sağlıklı kilo verdirir, diyet sırasında kas kaybını önler ve kan şekerinizi kontrol eder.  

Metabolizmanızı güçlendirir

İçerdiği B6 vitamini kan damarlarımızı korur, enerji seviyenizi yükseltir ve metabolizmanızın kalori yakmasını sağlar.

Kaslarınızı güçlendirir, kemiklerinizi sağlamlaştırır

Kalsiyum, D vitamini, B12 vitamini, protein ve omega yağ asitleri bakımından zengindir. İleri yaşlarda oluşan kas kaybını, kemik erimesi ve eklem iltihabı gibi rahatsızlıkları önler.

Gözlerinizi korur, dokularınızı iyileştirir

Tavuk etinin içerdiği zengin A vitamini gözlerinizi korur. B12 vitamini ise dokularınızı iyileştirir.

Doğal antidepresandır

Tavuk etinin “Triptofan” adı verilen amino asid içeriği yüksektir. Koca bir kase tavuk suyuna çorba  içtiğinizde beyninizdeki serotonin seviyesi yükselir böylece stresiniz  azalır ve moraliniz yükselir.